Snyggaste väskorna

Väska från Hermès
Väska från Hermès
Jag har flera favoritdesigners, men när det gäller väskor så finns det bara plats för en på toppen och det är utan tvekan Hermès. Hermès är en fransk modefirma som grundades 1837 av Thierry Hermès. De är världsberömda för sina högkvalitativa lädervaror och då framförallt deras handväskor som kan ses på många kändisars armar. Genom åren har Hermès haft många berömda kunder, som till exempel skådespelerskan Grace Kelly som även fick en handväska uppkallad efter sig. Den så kallade Kellyväskan (The Kelly Bag) blev så efterfrågad efter att Grace Kelly hade setts bära den på armen att de helt enkelt bytte namn på väskan och döpte den efter henne. Kellyväskan är för övrigt världens mest kopierade väskmodell.

En annan som har fått en väska från Hermès uppkallad efter sig är den brittiska skådespelerskan Jane Birkin. Det sägs att hon hamnade bredvid vd:n för Hermès på ett flygplan och då råkade tappa ur innehållet i sin väska på golvet. De började prata och det slutade med att hon fick skissa sin drömväska på ett papper. Tre år senare (-84) lanserades Birkinväskan. Den är idag flitigt kopierad och det kan vara svårt att skilja kopior från den äkta varan. En äkta Birkinväska får man ge minst 7500 dollar för, men beroende på material så kan de kosta betydligt mer.

År 2013 såldes en Hermès-väska på en lyxauktion för otroliga 125 000 dollar, vilket är ungefär 810 000 svenska kronor. Det var en unik väska gjord av krokodil- och togoläder. Där såldes även en Birkinväska för 430 000 kronor. Här kan ni läsa mer om detta och se bilder på fyra fantastiska Hermés-väskor från auktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.