Riktig förändring på gång

Det är lite av ett konstigt sammanträffande. När jag i somras bloggade om förändring och att det var dags för det så länkade jag till Mel Cs låt ”Never be the Same Again”. Melanie kallades ju Sporty Spice på den tid då det begav sig med Spice Girls och det inte utan anledning. Så vad har det då med mig och förändring att göra? Det är superenkelt: jag ska bli lite sportigare och ta hand om mig själv och min kropp bättre! Mode, smink och smycken gör sig ju självklart bättre på en frisk och sund kropp. Nu är jag väl inte direkt osund eller så, men det kan alltid bli bättre.

Jag vill också poängtera att jag inte är någon extremist som vill träna för att bli trådsmal eller så där. Ingen hysteri här inte, utan det handlar mest om sundhet och hälsa och en kropp som trivs och mår bra. Det är viktigt att påpeka tycker jag eftersom kroppshysteri bland unga tjejer (och en del äldre också) är ett skrämmande vanligt problem. Träna med måtta, ät bra och var nöjd med dig själva säger jag!

Proteintillskott
Jag har funderat en hel del på det här med att börja träna ordentligt och regelbundet. Ska jag ta några kosttillskott för att underlätta och göra träningen mer effektiv till exempel? Jag började med att läsa på en del om olika kosttillskott och kom fram till att proteinpulver kanske skulle kunna vara någonting. Men ska man ta proteinpulver så är en sak viktigt: välj rätt proteinpulver. Jag kom snabbt fram till att ett snabbverkande proteinpulver är vad som skulle passa mig bäst. Långsammare proteinpulver handlar mer om att bygga upp muskler och så, och det är inte riktigt därför jag bestämt mig för att börja träna ordentligt.

Snabbare proteinpulver däremot, som till exempel vassleprotein, fungerar som så att det snabbar upp musklernas och kroppens återhämtning efter träning, vilket är viktigt. Man tar det helt enkelt i samband med träning för att få ut bästa möjliga resultat. Jag har tittat runt lite bland de olika märken som finns och köpte på mig några olika för att testa vilket som fungerar bäst (och som smakar bäst. Det är en inte helt oviktig sak). Jag hittade mina produkter på svensktkosttillskott.se!

Träna hur?
Viktigare än kosttillskott är dock hur jag ska träna. Löpträning? Gå på gym? Någonting annat? Med tanke på vädret så bestämde jag mig för att gym nog är det bästa alternativet just nu. Löpträning får vänta till i vår, när vädret är lite mindre ogästvänligt. Men det blir nog mest löpmaskinerna som jag kommer använda mig av; styrketräning är som sagt inte riktigt min grej.

Mer Sporty Spice!
Eftersom Mel ”Sporty Spice” C är en av orsakerna till att jag kommit igång med träning så måste jag givetvis länka till ytterligare en av hennes låtar! Ingen sportlåt direkt, men en av hennes tidigaste hits, ”Northern Star”. Jag har alltid gillat den låten och Mel C kan verkligen sjunga – hon var definitivt den kryddtjej som hade bäst röst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.