Mina tips för basgarderoben

Jag tror alla kan känna igen sig i att man oavsett storlek på garderoben ibland kan känna att man inte har någonting att ha på sig. Enligt mig är det vid sådana tillfällen bra att gå tillbaka till sin basgarderob, för där finns något som passar för varje tillfälle. Här kommer mina tips för en bra basgarderob!

– Två par jeans, ett par blå (åt det mörkare hållet) och ett par svarta. De ska sitta åt och vara i rak modell samt varken ha för låg eller för hög midja. Klassiska jeans med andra ord.

– En svart kavaj. Den ska vara feminin men gärna mer åt herrmodellen än de löjligt små kavajer som säljs till damer.

– Ett par lågskor, gärna ballerinaskor. Här kan du gå lite mer wild and crazy med färg och mönster eftersom det blir en snygg accessoar.

– Ett par svarta pumps i klassisk modell, varken för rundade eller för spetsiga i tån och definitivt inte högre klack än du kan hantera. Kan du inte gå i klack är svarta lågskor att föredra, men se till att öva, öva, öva när du städar eller gör annat hemma!

– Minst två t-shirts och två linnen i basmodell. De ska varken sitta för tight eller för löst och tänk på att bra kvalitet håller formen bättre och ser snyggare ut. Köp dessa i jordnära färger som vit, beige, grå, brun, osv.

– Den lilla svarta, det vill säga en svart fodralklänning som slutar strax över eller strax under knäna. Poängen är inte att den ska vara liten utan den lilla svarta är ett begrepp som kort och gott innebär en snygg, svart klänning som passar din kroppsform. Form och modell kan alltså variera.

– En klassisk trenchcoat. Färg spelar mindre roll, men välj något som du kommer att trivas med i mer än en säsong. Satsa gärna på kvalitet om du har råd.

– En läderjacka, ju slitnare desto bättre. Vill du sticka ut från mängden så välj en brun istället för en svart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.